Пръстенчета от овесени ядки, извара и зеленчуци

28/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466023316
"Годежният пръстен не е единственият начин на кажеш на някого, че го обичаш. Тези апетитни пръстенчета от овесени ядки, извара и зеленчуци вършат почти същата работа "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 269
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, измиваме и сваряваме цели картофа и моркова. Като се сварят, изваждаме, подсушаваме и настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме изварата, 3 с.л. сухи фини овесени ядки, 1 с.л. галета, 1 к.л. бакпулвер, сол, черен пипер и чубрица на вкус.

В отделен съд разбиваме яйцето с щипка сол. От него слагаме 2 с.л. към сместа за пръстенчетата. Омесваме хубаво и оставяме в хладилник за 30 минути на хладно.

От охладената смес вземаме топче и върху набрашнена хартия за печене оформяме по-дебели фитили, на които слепваме крайчетата и придаваме форма на пръстенчета. Поръсваме обилно с брашно и намазваме леко с разбитото яйце с четка.

Обръщаме, като си помагаме с шпатулка, за да намажем и от другата страна. Също с шпатулката слагаме пръстенчетата да се изпържат в загрято олио.

Трябва да се зачервят и от двете страни. Готовите пръстенчета изваждаме върху решетка. Може да поднесем като гарнитура или с млечен сос.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
28.03.2016 19:12
Ммм...много оригинално ,супер. Харесва ми !
1
0
Илияна Димова
Благодаря !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв