Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Мезета»Пръстенчета от овесени ядки, извара и зеленчуци

Пръстенчета от овесени ядки, извара и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пръстенчета от овесени ядки, извара и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 бр.
"Годежният пръстен не е единственият начин на кажеш на някого, че го обичаш. Тези апетитни пръстенчета от овесени ядки, извара и зеленчуци вършат почти същата работа"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр. от 200 г
  • моркови - 1 бр. по - голям
  • овесени ядки - 3 с.л. фини сухи
  • галета - 1 супена лъжица
  • извара - 100 г
  • чубрица - суха
  • черен пипер
  • сол
  • яйце - 1 бр. прясно
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, измиваме и сваряваме цели картофа и моркова. Като се сварят, изваждаме, подсушаваме и настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме изварата, 3 с.л. сухи фини овесени ядки, 1 с.л. галета, 1 к.л. бакпулвер, сол, черен пипер и чубрица на вкус.

В отделен съд разбиваме яйцето с щипка сол. От него слагаме 2 с.л. към сместа за пръстенчетата. Омесваме хубаво и оставяме в хладилник за 30 минути на хладно.

От охладената смес вземаме топче и върху набрашнена хартия за печене оформяме по-дебели фитили, на които слепваме крайчетата и придаваме форма на пръстенчета. Поръсваме обилно с брашно и намазваме леко с разбитото яйце с четка.

Обръщаме, като си помагаме с шпатулка, за да намажем и от другата страна. Също с шпатулката слагаме пръстенчетата да се изпържат в загрято олио.

Трябва да се зачервят и от двете страни. Готовите пръстенчета изваждаме върху решетка. Може да поднесем като гарнитура или с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм...много оригинално ,супер. Харесва ми !
28.03.2016 19:12
1
1
Покажи всички подкоментари