Агнешка плешка с билки

28/03/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор303868253
"Идеалната рецепта за Агнешко по Гергьовски, която може да приготвите и без повод"
Приготвяне20 мин.
Готвене115 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 835
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете зехтина с меда, чилито и ситно нарязания чесън. Прибавете билките, солта и черния пипер.

Намажете месото обилно с маринатата. Увийте във фолио и оставете да престои от 4 до 24 часа. Преди да започнете да печете месото, трябва да го извадите по-рано, за да бъде на стайна температура при печенето.

Печете на 180 градуса в загрята предварително фурна за около 1 час и 15 минути агнешкото, завито във фолио.

15 минути преди изваждането на месото, разрежете фолиото и го оставете да се запече и хване коричка.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

marcheva14  Мария Симеоно
Не, не, Нинче, аз държа първенството по провалите, ама не ви ги показвам.... мда. Крия си ги на тъмно и скришно място.
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Много добра рецепта, а и снимките са прекрасни и на Нина и на Сия. Браво , девойки!! На Нина рецептите винаги са повече от успешни!!
2
0
Нина Иванова Иванова
Благодаря!:) Аааа не са винаги успешни...имам много провали :) Даже повечето пъти виждам по един начин нещата , те си стават по друг и се ядосвам :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.05.2017 17:50
Голяма вкусотия, страхотен вкус, месото падаше само от кокала. Единствената промяна, която направих е че пекох 2 часа с фолиото и замених босилека с девесил.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв