Ябълкови палачинки

08/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Всички знаем как се правят обикновени палачинки, а сега е време да научим и как се правят Ябълкови палачинки, които са поне два пъти по-вкусни от обикновените "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 764
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте млякото с яйцата и добавете захарта и солта. Долейте газираната вода и се разбъркайте добре. Започнете за добавяте брашното, като бъркате непрекъснато. Оставете палачинковото тесто да престои за 15 минути, докато леко втаса.

Обелете ябълките, нарежете ги на тънки резени и ги пуснете в купа с вода и лимонов сок, за да не почернеят. Загрейте 1 л. олио в тиган и сипете 1 черпак от тестото. Оставете го само да се разлее по дъното, а щом периферията на палачинката се изсуши, наредете няколко ябълки и ги притиснете.

Долейте веднага малко от тестото, за да не паднат плодовете, когато обърнете палачинката. Щом ябълковата палачинка придобие загар, се обръща. Процедурата се повтаря с останалите палачинки. Поднесете с мед, канела, сладко по избор.
подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентина
Валентина
10.09.2013 17:04
Прекрасна рецепта! Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв