Пилешко със зеленчуци на сач

09/02/2012
Джони
отДжониНовак
"Сачът придава на ястията неповторим вкус и аромат, истинска наслада за сетивата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 939
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - филе - 500 г
  • чушки – 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови – 3 бр.
  • домати – 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сачът се загрява предварително на котлон или жарава. Месото се нарязва на кубчета. Чушките се изтърбушват и се нарязват на колелца. Морковите се почистват добре и се нарязват на дълги пръчици. Главите лук се обелват и се нарязват на филийки. Доматите се обелват и се нарязват на ладии.

Дъното на сача се покрива с тънък слой мазнина. Слагат се пилешките късчета и се изпържват леко от двете страни, слага се сол, един по един се слагат останалите продукти. Ястието може да се поръси с 1 - 2 с. л. вода за да се задуши леко.

Когато месото е готово, сачът се изважда настрани.
Сервира се на масата и всеки си взема от ястието.
подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ivo
Ivo
04.10.2016 15:16
На сач ястията стават перфектно !
0
0
иванка
иванка
30.04.2012 01:55
уникално е супер
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв