Боб с бяла ряпа в гювеч

29/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Уникално вкусна комбинация, която няма да остави безразличен никого "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства и накисва във вода за 24 часа. След като сме киснали боба изхвърляме водата, в която сме го накисвали, изплакваме го и го сипваме в голям глинен гювеч (малкото гювече е използвано само за снимката).

Ряпата се почиства и нарязва на малки кубчета, след което се сипва в гювечето при фасула, наливаме 2 литра вода, слагаме капака на гювечето и го слагаме в студена фурна и включваме на 200 градуса. За около 1.5-2 часа фасулът трябва да е сварен, сипваме сол на вкус, ако е необходимо доливаме вода, поръсваме със ситно нарязан магданоз и правим запръжката.

Запръжката правим по следния начин: изваждаме гювеча от фурната, в тиган слагаме олиото и маслото да се сгорещят, след което прибавяме брашното и разбъркваме няколко секунди да пожълтее брашното.

След това вземаме с черпак от бульона в гювечето и сипваме в тигана със запръжката при непрекъснато разбъркване, наливаме още два черпака по същия начин, след което вземаме тигана и изсипваме всичко в гювечето, като отново разбъркваме. Връщаме гювеча за още 20 минути във фурната, след което е готово.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наталия Петрова
Аз също обичам червен пипер, но ряпата има много силен аромат и ако се сложат много подправки става ужасно...
0
0
Ирина Андреева Jolie
Никак не обичам така бледоизглеждащи Манджичките, колкотои да са вкусни.Винаги слагам червен пипер,особено на боб :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв