Пирожки с картофена плънка

29/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Майсторска ръка си трябва за тези пухкави вкусотии, ясно е...ние засега имаме само дегустационна..."
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 229
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа: В олиото задушаваме ситно нарязания лук, прибавяме настърганите картофи, накълцания магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер, задушаваме за кратко, махаме от котлона и добавяме яйцето, разбъркваме и охлаждаме.

Разтопеното масло, олиото, белтъка на яйцето, прясното мляко, 4 ч.ч. брашно, солта и бакпулвера изсипваме в дълбок съд. Замесваме средно меко тесто с остатъка от брашното, което не лепне по ръцете. Оставяме тестото за 20 минути в хладилника.

Вадим го и го делим на топки с големината на орех. Всяка топка доомесваме внимателно и редим в намаслена тава на разстояние една от друга, оставяме за 10 минути да почине.

Разточваме всяка топка на кръгче с големината на подложна чинийка за чай. В средата поставяме от предварително приготвения пълнеж, захлупваме плънката и с помощта на вилица прищипваме краищата на пирожката.

Редим пирожките в тава, застлана с хартия за печене, намазваме ги с разбития жълтък, към който сме добавили олио и ги поръсваме с маково семе.

Печем в предварително загрята фурна на 190-200 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар