Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка Супа»Супа от патешки маншони с фиде и картофи

Супа от патешки маншони с фиде и картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от патешки маншони с фиде и картофи
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Икономична и много вкусна супа, която пълни стомаха и сгрява душата"

Необходими Продукти

  • патешки маншони - 4 - 5 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • зелен лук - 1 стрък
  • джоджен - 1 стрък пресен
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките маншони и заливаме с 2 литра вода. Варим 30-35 минути, изваждаме маншоните от бульона и прецеждаме бульона през цедка.

Слагаме отново на котлона, връщаме патешките маншони да се варят и прибавяме обелените цели картофи, цял стрък зелен лук и стрък пресен джоджен. Ръсваме черен пипер.

Варим супата още 20 минути, за да се сварят картофите и месото (при необходимост може да увеличим времето на варене, докато се сварят). Когато са готови, изваждаме картофите и маншоните от супата. Махаме и зеления лук и джоджен.

Добавяме във врящия бульон 2-3 супени лъжици фиде, сол на вкус и една чаена лъжичка краве масло (слагаме за аромат, друга мазнина не е необходима, защото патешкото месо е по-мазничко). Доливаме топла вода и оставяме да ври, а картофите намачкваме, маншоните обезкостяваме и нарязваме.

Прибавяме месото и картофите към супата (към намачканите картофи наливаме от супата и получената картофена кашичка, по-лесно изливаме във врящата супа).

Варим супата още малко, докато се свари фидето, и при необходимост доливаме вода. Готовата супа застройваме с разбито едно яйце с три супени лъжици кисело мляко и една чаена лъжичка брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: