Домашни пикантни сиренки

02/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Забравете за обикновените сиренки - сега на мода са пикантните сиренки, които може да приготвите по тази рецепта "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 166
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • масло - 1/2 ч.ч., разстопено
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 + 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр., за намазване
  • сусам - за поръсване
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили - 1 к.л. лют пипер, на люспи
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа:
В купа настъргваме сиренето и маслото, прибавяме наситнения магданоз, черния пипер и пипера на люспи.

В купа изсипваме пресятото брашно с бакпулвера, добавяме прясното мляко, разбитите белтъци, олиото, разтопеното масло и солта. Замесваме средно меко тесто, което не лепне по ръцете, и го оставяме в хладилника за 20 минути.

След като го извадим, го делим на топки с големината на орех, които редим в намаслена тава на разстояние, за да не залепнат, и ги оставяме да починат за 10 минути.

Разточваме топките на намазнен плот, на кръгче с големината на подложна чинийка за чай. В средата им поставяме от плънката и захлупваме, с помощта на вилица прищипваме краищата на сиренката.

Редим сиренките в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с разбитите жълтъци, към които сме добавили олио, поръсваме със сусам.

Печем в предварително загрята фурна на 190-200 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Количеството мляко посочено в рецептата достатъчно ли е за замесване на тестото? Вода прибавя ли се?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв