Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Домашни пикантни сиренки

Домашни пикантни сиренки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашни пикантни сиренки
Снимка: Анонимен
3 / 4
02/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
40
"Забравете за обикновените сиренки - сега на мода са пикантните сиренки, които може да приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч., разстопено
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 + 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр., за намазване
  • сусам - за поръсване
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили - 1 к.л. лют пипер, на люспи
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа:

В купа настъргваме сиренето и маслото, прибавяме наситнения магданоз, черния пипер и пипера на люспи.

В купа изсипваме пресятото брашно с бакпулвера, добавяме прясното мляко, разбитите белтъци, олиото, разтопеното масло и солта. Замесваме средно меко тесто, което не лепне по ръцете, и го оставяме в хладилника за 20 минути.

След като го извадим, го делим на топки с големината на орех, които редим в намаслена тава на разстояние, за да не залепнат, и ги оставяме да починат за 10 минути.

Разточваме топките на намазнен плот, на кръгче с големината на подложна чинийка за чай. В средата им поставяме от плънката и захлупваме, с помощта на вилица прищипваме краищата на сиренката.

Редим сиренките в тава покрита с хартия за печене и ги намазваме с разбитите жълтъци, към които сме добавили олио, поръсваме със сусам.

Печем в предварително загрята фурна на 190-200 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Количеството мляко посочено в рецептата достатъчно ли е за замесване на тестото? Вода прибавя ли се?
03.04.2016 10:21