Тиганички със сирене и кашкавал

29/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120165821286
"Ретро рецепта, която и до днес е актуална всяка събота сутрин "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 059
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към три супени лъжици кисело мляко прибавяме една к.л. бакпулвер, три супени лъжици олио, щипка сол, две щипки сол самардала.

Разбъркваме добре. Прибавяме и разбито яйце, натрошено сирене и настърган ситно кашкавал.

Влагаме лъжица по лъжица брашното - три супени лъжици или повече, за да се получи гъсто тесто.

Изпичаме (изпържваме) от двете страни тиганичките в намазан с олио тиган, като сипваме тестото със супена лъжица. Готовите тиганички поднасяме за закуска с айрян или кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна
Биляна
14.04.2016 18:36
много ми допадна как звучи и мисля да пробвам и вкуса
5
0
Илияна Димова
Благодаря, изпичам на тиган за палачинка с не залепващо покритие, като леко намазвам с мазнина и така не стават мазни
5
3

Виж всички коментари или напиши такъв