Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортили с постна плънка

Тортили с постна плънка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Тортили с постна плънка
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
02/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Малко побългарени, с добавена лютеница, ама толкова вкусни, че набързо ги излапахме"

Необходими Продукти

  • тортили - 8 бр. готови
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр., сварени
  • салата айсберг - 3 листа
  • червени чушки - 1 бр., от буркан, смлени
  • кашкавал - 100 г
  • доматен сос - 8 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 4 стръка, наситнен
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио запържваме наситнения лук, добавяме рендосаните картофи, смляната чушка, наситнения Айсберг и магданоза, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер.

Намазваме всяка тортила с по 1 ч.л. доматен сос, като разнасяме и по краищата ѝ, за да залепне при прехлупването тестото.

Пълним тортилите с получената плънка и ги затваряме, намазваме ги с разбито яйце, ръсим с настърган кашкавал и сусам.

Печем ги в намаслена тава в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: