Пролетно ястие с лапад

29/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192683866414
"В сезона на зелениите продължаваме с едно изключително лесно и здравословно българско ястие с лапад, което можете да си приготвите само за 25 минути! Да ви е вкусно"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 645
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. печена червена
  • олио - 4 с. л.
  • лапад - 10 листа
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства, слагам в чиния, полива се с малко олио и завъртам в микровълновата за 5 минути.

Изважда се и нарязвам на ситно. Загрява се олио в тиганче, запържва се ситно нарязан лук, чушката, лападът.

Поръсваме със сол и черен пипер, пържим за 5 минути. Разбиват се яйцата, добавя се натрошеното сирене и сипваме в тигана.

Бърка се докато стегнат яйцата. Лека вечеря или обяд. Уникално вкусно и пролетно!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мария Георгиева
Интересна рецепта - миш маш с добавка лапад. Добре ми звучи, ще пробвам вкуса.
1
0
Илияна Димова
Харесвам идеята за микровълновата , не съм се сетила , че може , все ги бланширам в гореща вода
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Рецептата е на приятелка от фейса в една кулинарна група Уникално вкусно ,опитайте и споделете !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв