Гювеч с пилешко и зеленчуци

30/03/2016
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваПомощник Готвач
"Из любимите рецепти на баба, които винаги ще приготвяме с удоволствие"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо подготвяме зеленчуците - белим картофите и ги режем на средни парчета, белим гъбите, измиваме ги и режем на четири, почистваме чушката, лука и морковите и ги режем на кубчета. В голяма тава слагаме всички зеленчуци, посоляваме ги и ги разбъркваме.

Взимаме парчетата пилешко месо и ги мажем с олио, след това ги поръсваме със сол и червен пипер. Взимаме глинения гювеч, мажем го с малко олио и слагаме на дъното от зеленчуците, след това от пилешкото и пак зеленчуци.

След като сложим всичко добавяме доматения сок и 1/2 чаена чаша вода. Слагаме го да в студена фурна, включваме на 250 градуса и печем два часа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Сготвени в гювеч месата стават много вкусни и крехки
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв