Гнезда от кайма с плънка

30/03/2016
"Когато ви омръзнало да правите РулоСтефани, изненадайте семейството си с тези апетитни гнезда. И да не забравите да ни поканите, ние ще донесем бира!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 591
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • чубрица - 2 стръка
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • плънка
  • грах - 5 с. л. сварен
  • лютеница - 4 с. л.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр. за намазване
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с подправките. Разделя се на 6 топчета и от тях се оформят гнезда и се намазват с разбит белтък. Нареждат се в тава, намазана с малко олио.

Приготвя се плънката от смесените грах, лютеница и нарязана ситно кисела краставичка. Разпределя се в гнездата. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

Изважда се тавата, върху всяко гнездо се поръсва настърган кашкавал, връщаме да се запече за 10 минути. Поднасяме със свежа салата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Чудесна идея за обяд,плънката е страхотна!
0
0
Мария Георгиева
Страхотно изглеждат. Бих добавила и царевица в плънката, по наш вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв