Торта Карла с карамелен крем

07/09/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър31486533
"Избрахме ви тази вкусна и изискана торта. С толкова кремче, няма как да не е вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо50 654
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете разтопения шоколад, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон, галетата, брашното, бакпулмера, смлените бадеми и разбъркайте до хомогенност. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги разбъркайте с останалата смес.

Изсипете сместа в тава, застлана с намазнена хартия за печене и сложете да се изпече в умерена фурна до готовност. Готовият тортен блат се охлажда и се разделя на 2 отделни. Ако искате да се получи голяма торта, пригответе още една такава доза, за да станат 4 блата.

Накиснете предварително стафидите в рома. Жълтъците за крема разбийте с 1 с.л. от захарта до побеляване и разредете сместа с чаша от прясното мляко. В тенджерка изсипете останалата захар да се карамелизира и постепенно разредете с 100 мл прясно мляко, предварително затоплено. Бъркайте докато се карамелизира и започнете да прибавяте останалото затоплено мляко на малки порции.

Щом всичко се хомогенизира, при непрекъснато бъркане добавете и яйчената смес. Накрая сгъстете крема с нишесте, разтворено във вода. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете карамеления крем да се охлади, след което го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци.

Слепете блатовете с крема, като между тях ръсите от накиснатите в ром стафиди. Отгоре намажете тортата обилно с крем и украсете с натрошени орехи или бисквити.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

b0reto
b0reto
31.10.2016 18:17
Колко точно нишесте трябва за рецептата? Защо не е посочено?...
0
0
Соня
Соня
27.02.2014 16:44
Сега я правя като стане ще пиша
0
0
iv
iv
15.08.2013 14:09
Само, че някъде се губи бакпулувера. Май се прибавя с брашното.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв