Леща с лют пипер

30/03/2016
enggell2020@abv.bgот enggell2020@abv.bgГотвач 1x
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам почистената и измита леща в тенджера, доливам около 3 литра вода, слагам 2 с.л. олио, 1 с.л. ситно нарязан лук, 1 с.л. сол. Варя на бавен огън, при необходимост доливам вода.

Правя запръжка - в купа слагам около 80 мл олио, слагам 2 с.л. ситно нарязан лук и запържвам, добавям 2 с.л. брашно и бъркам, за да няма бучки. Дърпам от котлона и добавям 1 с.л. подлютен червен пипер.

Запръжката наливам в лещата, разбърквам и връщам на котлона за 2 мин. Изключвам котлона и поръсвам с чубрица! Затварям плътно с капак и оставяме да престои 20-тина минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
02.05.2016 15:08
На голяма почит е у дома!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв