Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Каши»Родопска лападена каша

Родопска лападена каша

Родопска лападена каша
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Има ли изобщо рецепта от Родопската кухня, която да не гъделичка апетита? Според нас няма"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 г
  • сланина - 60 г
  • царевично брашно - 40 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства, измива се и го бланшираме в подсолена вода за 4-5 минути.

Отцежда се добре и се нарязва на ситно. Сланината се нарязва на малки парченца. Запържва се в тиган, като се пържи в своята мазнина. Прибавя се част от царевичното брашно.

Разбърква се няколко пъти, добавя се лападът, заливаме с гореща вода. Поръсва се със сол и след като кипне се прибавя останалото брашно, размито с малко вода.

Ако не е нужно не се добавя брашно. Къкри на слаб огън докато сгъсти, като се бърка, за да не загори. Поднасяме топла кашата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: