Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с лук и вино

Пилешки дробчета с лук и вино

30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Моментът с виното в тази рецепта в ключов - затова е толкова вкусна Наздраве!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 3 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 к. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета престояват за час в бялото вино и после се отцеждат.

Загрява се олиото и се запържва ситно нарязан лук и скилидките чесън.

Прибавят се пилешките дробчета да се позапържат докато сменят цвета си, сипва се бялото вино и сол на вкус.

Когато се изпари, прибавяме малко масло, черен и червен пипер. Разбърква се добре и дробчетата са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: