Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлюви с ябълка и канела

Охлюви с ябълка и канела

Охлюви с ябълка и канела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Има нещо парадоксално - в природата охлювите са бавни, а в кухнята тези охлювчета изчезват за секунди след като са готови"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 30 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • мас - 1 к. ч. разтопена
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • Плънка
  • ябълки - 3 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - 50 г
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • олио - 1 к. ч. за намазване
  • лимонов сок - 1 с.л. за ябълките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се маята в топло прясно мляко с малко захар и се оставя да втаса. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме на топло под фолио за 30 минути.

Приготвя се плънката. Ябълките се обелват и настъргват на ренде и леко се поръсват с лимонов сок да не потъмняват. Смесват се със захар, канела, стафиди, лимонова кора и разбъркваме добре.

Готовото тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с олио поръсваме с плънката. Навива се на руло и се нарязва на охлюви.

Нареждат се в намазнена тава и печем до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна! Отгоре може да се поръсят с пудра захар за разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Георгиева
Мария Георгиева
Спомени от детството. Мама ги правеше и после сиропираше със захарен сироп.
31.03.2016 09:53
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитни
30.03.2016 13:51
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Страхотна идея, непременно ще се пробват вкъщи!
30.03.2016 11:41
1
Pressy
Pressy
Вили, благодаряза рецептата. Харесва ми !
30.03.2016 11:16
1