Тиквени меденки

DianaDiana
Чирак
61380834771
Тиквени меденки
Снимка: Diana
1 / 3
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Има причина да обичаме толкова тиква и тя е - защото с нейна помощ се правят най-вкусните меденки"

Необходими Продукти

  • мед - 125 г
  • кафява захар - 60 г
  • масло - 50 г
  • тиквено пюре - 75 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 260 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2ч.л.
  • подправки - 1 ч.л. за меденки
  • ванилия - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото, меда и захарта. Сложете ги на котлона да се разтопят, като бъркате непрекъснато.

Когато видите мехурчета, махнете сместа от огъня и я оставете да се охлади. Прибавете тиквеното пюре. Пресейте брашното със солта и бакпулвера. Добавете ванилията и подправката за меденки.

Смесете мокрите със сухите съставки, трябва да се получи меко и лепкаво тесто, не е необходимо да добавяте още брашно. Оставете тестото в хладилника за 1 час. Фурната се загрява на 170 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.

Направете топчета от тестото, които да са с големината на орех. Сложете ги в тавата и сложете да се пекат за 15-20 минути. Не бива да ги препичате, за да останат меки. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Аз ли съм збъркана или рецептата?Течните съставки са повече от сухите,яйцето така и не разбрах къде се слага.получи се някакво пюре и се наложи да добавям брашно.Сместа е в хладилника,като ги опека ще пиша какво се получи.
23.07.2017 11:20
1