Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма

Баница с кайма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Баница с кайма1 / 2
30/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Мнозина биха нарекла тази баница мъжка, но ние познаваме и доста дами, които не отказват баница с месна плънка!"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • кайма - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • газирана вода - 250 мл
  • масло - 125 г
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук и каймата се задушават. Добавяме черния пипер, при желание и други подправки. Разбъркваме добре.

В намазана с масло тава поставяме една кора, върху нея още две намазнени кори като леко ги намачкваме. Поръсваме с направената смес. Тази процедура повтаряме докато свършат корите и сместа.

Най - отгоре на баницата поставяме две цели кори. Нарязваме я с остър нож на парчета и я поливаме със заливка, приготвена от разтопеното масло, яйцата и газираната вода, които добре сме разбили предварително.

Печем в силно загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Меги
Меги
В плънката можем да сложим и натрошено сирене и малко дом. пюре. Аз опитах и се получи супер.
28.05.2012 18:10
1
2
krisi
krisi
Благодаря за рецептата.
08.12.2010 13:45
2
Ванеса
Ванеса
Баницата е върховна, но аз слагам гъби, а самата заливка я правя с яйца, прясно мляко и бира.
12.11.2010 11:01
1
1
зузи
зузи
Тази баница е страхотна.
18.03.2010 16:33
makarena861
makarena861
Приготвих баницата и много ми хареса. Не само на мен, но и на цялото ми семейство.
13.03.2010 17:24
nuray
nuray
Много вкусно.
14.10.2009 10:13