Баница с кайма

30/05/2009
от СтефиНовак
"Мнозина биха нарекла тази баница мъжка, но ние познаваме и доста дами, които не отказват баница с месна плънка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38 012
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • кори – 1 пакет
  • кайма – 500 г
  • праз – 2 стръка
  • яйца – 3 бр.
  • газирана вода – 250 мл
  • масло – 125 г
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук и каймата се задушават. Добавяме черния пипер, при желание и други подправки. Разбъркваме добре.

В намазана с масло тава поставяме една кора, върху нея още две намазнени кори като леко ги намачкваме. Поръсваме с направената смес. Тази процедура повтаряме докато свършат корите и сместа.

Най - отгоре на баницата поставяме две цели кори. Нарязваме я с остър нож на парчета и я поливаме със заливка, приготвена от разтопеното масло, яйцата и газираната вода, които добре сме разбили предварително.

Печем в силно загрята фурна.
подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Меги
Меги
28.05.2012 18:10
В плънката можем да сложим и натрошено сирене и малко дом. пюре. Аз опитах и се получи супер.
1
0
krisi
krisi
08.12.2010 13:45
Благодаря за рецептата.
0
0
Ванеса
Ванеса
12.11.2010 11:01
Баницата е върховна, но аз слагам гъби, а самата заливка я правя с яйца, прясно мляко и бира.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв