Гнезда от кайма с яйца и чушки

30/03/2016
Мария Георгиева
отМария ГеоргиеваЧирак5310053
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 3 - 4 филии (накиснат във вода и отцеден)
  • лук - 1 глава (настърган)
  • зелен лук - накълцан на ситно
  • черен пипер
  • чубрица
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • универсална подправка - пикантина за скара
  • магданоз
  • универсална подправка - 1 - 2 с.л. 10 зеленчука на Маги
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вино - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 10 сварени
  • чушки - червени печени
  • кашкавал - настърган
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с продуктите като за кюфтета. Разделете сместа на 10 топки, намажете тавата с олио и подредете топките.

Притиснете всяка топка по средата с малка чашка, за да се образува кладенче. Във всяко едно се слага по 1 цяло сварено яйце. Нарежете на ленти чушките и ги разпредете върху яйцето.

Налейте водата и виното в тавата и изпечете гнездата в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Поръсете ги с настърган кашкавал и върнете във фурната за 2-3 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар