Кисело зеле с пържено свинско месо

30/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122566425947
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 327
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г без кост
  • кисело зеле - 1 бр. средно по размер
  • олио - 1 к.ч. или друга мазнина (мас, патешка мазнина)
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 чаени лъжички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер. Запържваме в 1 к.ч. олио. Киселото зеле измиваме и нарязваме на ситно.

Половината от нарязаното зеле слагаме в тенджера, отгоре сипваме запържените хапки свинско месо заедно с мазнината от пърженето и покриваме с другата част от нарязаното зеле. Наливаме топла вода, колкото да се покрие зелето.

Варим ястието до готовност без да разбъркваме, като внимаваме да не остане без течност. 15-20 минути преди да снемем от котлона, овкусяваме с две чаени лъжички червен пипер и варим още малко заедно с червения пипер до готовност.

Готовото зеле може да прехвърлим в тавичка и да запечем леко във фурната.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Най-вкусното зимно ястие! И аз го приготвих по същата рецепта, само че в този случай не го запекох във фурната, макар че понякога го правя и подпечено. Стана чудесно!
1
0
Илияна Димова
Благодаря ! Киселото зеле е много вкусно и варено и запечено, както и със свинско месо , така и с патешко месо
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!