Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кисело зеле с пържено свинско месо

Кисело зеле с пържено свинско месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кисело зеле с пържено свинско месо
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г без кост
  • кисело зеле - 1 бр. средно по размер
  • олио - 1 к.ч. или друга мазнина (мас, патешка мазнина)
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 чаени лъжички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер. Запържваме в 1 к.ч. олио. Киселото зеле измиваме и нарязваме на ситно.

Половината от нарязаното зеле слагаме в тенджера, отгоре сипваме запържените хапки свинско месо заедно с мазнината от пърженето и покриваме с другата част от нарязаното зеле. Наливаме топла вода, колкото да се покрие зелето.

Варим ястието до готовност без да разбъркваме, като внимаваме да не остане без течност. 15-20 минути преди да снемем от котлона, овкусяваме с две чаени лъжички червен пипер и варим още малко заедно с червения пипер до готовност.

Готовото зеле може да прехвърлим в тавичка и да запечем леко във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Най-вкусното зимно ястие! И аз го приготвих по същата рецепта, само че в този случай не го запекох във фурната, макар че понякога го правя и подпечено. Стана чудесно!
12.04.2016 19:39
3
1
Покажи всички подкоментари