Салата от спанак, зелен лук и маслини

30/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122566425997
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо619
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 8 - 10 свежи листа
  • зелен лук - 2 стръка (зелената част)
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен - пресни листа на вкус
  • сол
  • олио
  • оцет
  • маслини - 5 - 6 бр. за предпочитане без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцето по-твърдо. Спанака измиваме и подсушаваме. Накъсваме или нарязваме спанака и смесваме с нарязани пера от два стръка зелен лук и пресни листенца джоджен.

Половината от яйцето нарязваме ситно, а другата половина запазваме за украса на салатата.

Слагаме салатата в чиния, добавяме маслини. Подправяме със сол, олио и оцет и украсяваме с половин яйце и листенца джоджен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!