Яхния от телешко месо с лапад и доматено пюре

30/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313005
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото месо и го нарязваме на хапки. Запържваме в 1 непълна к.ч. олио и прибавяме изчистените и нарязани моркови, целина и зелен лук.

Ръсваме черен и червен пипер и брашно. Наливаме вода - 1.5 или 2 литра и оставяме да се вари.

През това време измиваме и изчистваме от жилките лапада и го бланшираме. Отцеждаме от водата и нарязваме ситно. Картофите белим и нарязваме на кубчета.

Прибавяме към врящото ястие лапада и картофите заедно с листа пресен джоджен. Когато картофите се сварят прибавяме 1 супена лъжици краве масло и доматеното пюре. Варим ястието до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар