Мраморно руло

31/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Ако трябва да опишем идеалният десерт само с две думи, те ще са - Мраморно руло "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо838
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се разбърква маята с една лъжица захар и оставяме да втаса. Закваската се сипва в брашното и с останалите продукти замесваме тесто, което втасва 30 минути.

Разточва се на правоъгълен лист и се намазва с масло и течен шоколад. Прегъва се през средата и нарязваме на ленти по 2 см. Всяка лента се усуква и нарежда в тава върху хартия за печене, нареждат се плътно едно до друго като блат.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия, под него прозрачно фолио, а старият лист се отлепя.

Намазва се със сладко и се навива на руло. Краищата на фолиото се оставят отворени, за да може да диша рулото. Оставя се така за 30 минути. Отвива се и се нарязва. Вкусно и ефектно за Великден!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Ехаа... колко е хубаво! Изглежда много красиво, браво! Не бях виждала до сега такова.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв