Мраморно руло

Мраморно руло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако трябва да опишем идеалният десерт само с две думи, те ще са - Мраморно руло"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • захар - 6 с.л.
  • мая - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • масло - 50 г разтопено
  • прясно мляко - 300 мл
  • пълнеж
  • сладко - 1 к. ч. от сини сливи
  • течен шоколад - 150 г
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се разбърква маята с една лъжица захар и оставяме да втаса. Закваската се сипва в брашното и с останалите продукти замесваме тесто, което втасва 30 минути.

Разточва се на правоъгълен лист и се намазва с масло и течен шоколад. Прегъва се през средата и нарязваме на ленти по 2 см. Всяка лента се усуква и нарежда в тава върху хартия за печене, нареждат се плътно едно до друго като блат.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия, под него прозрачно фолио, а старият лист се отлепя.

Намазва се със сладко и се навива на руло. Краищата на фолиото се оставят отворени, за да може да диша рулото. Оставя се така за 30 минути. Отвива се и се нарязва. Вкусно и ефектно за Великден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ехаа... колко е хубаво! Изглежда много красиво, браво! Не бях виждала до сега такова.
31.03.2016 12:27