Наполеонови палачинки с котлет

10/08/2011
админ
отадминНовак
"Зад скромните размери на тези палачинки се крие гигантски вкус и много аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 379
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се разбъркват с яйцата и млякото, докато се получи смес с плътна гъстота. Мазнината се разделя на 4 части. Сгорещеният тиган се намазва с едната част и се изсипва с черпак ¼ от сместа. Щом палачинката се втвърди, а долната й страна стане кафява, тя се отделя внимателно от тигана и се обръща. Втората страна също се пържи до златисто-кафяво.

С плъзгане палачинката се слага в чиния и се държи на топло място. По същия начин се приготвят и останалите 3 палачинки.

Когато се поднасят като десерт, пълнежът им може да бъде с мармалад, сироп или плодове.

Когато се поднася като основно ястие, към палачинката се сервират запържени гъби и кубчета от шунка, аспержи и зеленчуци.

Много подходящи са със спаначен пълнеж като гарнитура на добре изпържени котлети.

Рецептата е изложена в книгата В света на кулинарното изкуство.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар