Пълнено зайче

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Пълнено зайче
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5
"Скочил зайо в тавата и ... оставяме ви сами да довършите римата, ние сме заети да готвим"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган нарязваме лука на кубчета, добавяме малко олио и задушаваме, след което добавяме дреболиите на зайчето, нарязани на кубчета, и подправките, запържваме ги хубаво и махаме от огъня.

В малка тенджерка сваряваме ориза с малко сол и го добавяме към запръжката, размесваме хубаво, след което с лъжица или директно с ръка пълним заека и го зашиваме.

Отгоре го заливаме с зеленчуков бульон и го слагаме да го печем в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Сочен и тлъстичък, както го обичам
10.05.2016 13:08
1
1
Покажи всички подкоментари