Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лапад с червени чушки

Лапад с червени чушки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Лапад с червени чушки1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 80 г
  • магданоз - 5 стръка пресен
  • копър - 3 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 8 бр. червени от буркан
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме листата лапад от жилките. Бланшираме във вряща вода, докато си промени цвета. Изливаме водата и отцеждаме.

В маслото и малко вода задушаваме нарязания зелен лук и бланширания лапад.

Прибавяме нарязаните чушки и ръсваме червен пипер и нарязаните ситно магданоз и копър.

Посоляваме на вкус и наливаме топла вода - 2-3 ч.ч. Варим ястието на слаб огън с отхлупен капак до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: