Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Aгнешко месо със спанак, домати и зелен лук

Aгнешко месо със спанак, домати и зелен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Aгнешко месо със спанак, домати и зелен лук1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 1 кг
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо измиваме и нарязваме на късчета. Зеления лук нарязваме на ситно. Слагаме да се задушава заедно с месото в олио и малко вода.

Прибавяме и нарязаните на кубчета домати, а после и почистения и измит спанак и джоджен. Ръсваме черен и червен пипер, сол на вкус и 1 чаена лъжичка брашно.

Наливаме 3-4 чаени чаши топла вода и варим докато месото омекне. При необходимост може да сгъстим ястието с още малко брашно, размито с малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: