Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Питки с чедър и чесън

Питки с чедър и чесън

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Питки с чедър и чесън
Снимка: Ваня Величкова
1 / 7
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Внимание! Опасно вкусни!"

Необходими Продукти

  • вода - 280 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г суха
  • пресен чесън - 3 стръка
  • чедър - 50 г настърган
  • чедър - 100 г
  • масло - 50 г
  • див лук - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода активирайте маята заедно със захарта. Пресейте брашното и солта заедно.

Към тях добавете шупналата мая и зехтина. Замесете меко тесто и го оставете да удвои обема си.

Отделно наситнете чесъна и заедно с настъргания чедър ги прибавете към вече втасалото тесто.

Размесете и разделете тестото на топки колкото юмрук. Леко разточете всяка топка и в средата поставете парче чедър.

Подредете ги в тава и оставете за около 30-40 минути. Преди да ги сложите да се пекат намажете с разтопено масло и див лук.

Печете малките питки около 30 минути на 180 градуса.

Питките с чедър и чесън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#324298
Потребител#324298
Станаха много вкусни?
30.12.2022 15:10
1