Печена агнешка плешка под фолио

31/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру202584673714
"Време е за една вкусна и празнична рецепта. Върви перфектно със зелени зеленчуци, картофки и любим човек"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 593
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • сол - 1 ч. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • олио - 1 к. ч.
  • джоджен - пресен
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете черния и червения пипер, олиото и солта. Разбъркайте ги много добре и намажете плешката с ароматната смес.

Поставете агнешката плешка в тавичка, поръсете с листенца пресен джоджен.

Налейте водата и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 часа.

Махнете фолиото и оставете месото да се запече, за да получи хубава коричка, като от време на време поливайте със соса от тавата.

Ако е необходимо налейте още малко вода. Нарежете плешката на порции и поднесете с пресни зеленчуци и картофки. Вкусно и празнично!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!