Сладкиш с цели ябълки и грозде

06/09/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Вече направихте първите си стъпки като кулинари, готови ли сте и за първото по-сериозно предизвикателство?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 407
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 60 г масло заедно с белия шоколад. Разбийте жълтъците на пяна със захарта. Прибавете към тях шоколадовата смес и разбъркайте. Следва да добавите млякото, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая разбийте белтъците на сняг и ги смесете внимателно с останалата смес.

Изсипете сместа в по-голяма тава с отлепящо се дъно, която е предварително намазнена. Разполовете ябълките, обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете всяка половинка на тънки резенчета, но не докрай, така, че да се запази основата.

Подредете ябълките върху тестото, като леко ги притиснете. Поръсете с гроздовите зърна, които също леко се притискат. По-желание добавете и малко натрошени ядки по ваш избор, а най-накрая поръсете леко с канела.

Върху всяко парче ябълка поставете парче масло. Сладкишът с цели ябълки и грозде се пече в предварително загряна на 170-180 градуса фурна за около 45 минути.


подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Златанов
Златанов
21.09.2013 23:36
изглежда много хубав.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв