Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери със сметана и ягоди

Еклери със сметана и ягоди

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Еклери със сметана и ягоди
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ако сме ви накарали да си приготвите довечера домашни еклерчета, значи мисията ни е изпълнена"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • течна сметана - 400 мл сладкарска
  • течен шоколад - 100 - 150 г за украса
  • масло - 10 - 20 г
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като слагаме прясното мляко да заври с щипка сол. Към него прибавяме наведнъж брашното и разбъркваме с дървена лъжица, докато тестото се събере на топка.

Така полученото парено тесто оставяме да се охлади. Когато е готово, прибавяме разбити едно по едно трите яйца и разбъркваме, докато се усвоят от тестото.

Сипваме тестото в шприц и в тавичка върху хартия за печене шприцоваме еклерчета. Трябва да са на разстояние, за да не се слепят по време на печене. Слагаме да се пекат в загрята на 200 градуса фурна, докато станат златисти. Готовите еклери охлаждаме.

През това време разбиваме течната сладкарска сметана. Течния шоколад смесваме с 10-20 г краве масло и разтапяме на водна баня или в микровълнова фурна.

Охладените еклерчета пълним със сметана. Отгоре поливаме с разтопен течен шоколад и гарнираме с малко сметана. Слагаме върху сметаната ягодки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

deninceto
deninceto
Страхотна рецепта.Определено ще я пробвам :)
06.04.2016 13:52
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Чудесни са!Вкусни и пухкави,обожавам ги
01.04.2016 12:40
1
Pressy
Pressy
Страхотно. Харесва ми.
31.03.2016 17:42
1
1
Покажи всички подкоментари