Варена леща със зелен лук и зелен чесън

31/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • леща - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 3 стръка зелен
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Слагаме да се свари, като заливаме с 2 литра вода.

Като поври 15 минути добавяме почистените и нарязани зелен чесън, зелен лук и пресен джоджен. Наливаме 1/2 к.ч. олио и варим докато почти омекне.

Добавяме една чаена чаша домати от консерва, сол на вкус и една чаена лъжичка червен пипер и варим до готовност. При необходимост доливаме вода, а може и да я оставите по-гъстичка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Направих я точно по рецептата,стана много лека и вкусна
1
0
Илияна Димова
Благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв