Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пролетна салата с риба тон

Пролетна салата с риба тон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Пролетна салата с риба тон
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • маруля - 2 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • краставици - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • царевица - 1 консерва
  • риба тон - 1 консерва на късчета
  • хималайска сол
  • зехтин
  • оцет
  • хляб - 3 филии стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се измива, нарязва се на дребно и претрива със солта много леко, да не се смачка. Нарязва се пресният лук.

Краставиците се белят и режат с големина около 1 см., а доматите - на малко по дребно. Накрая се слагат царевицата и рибата тон и всичко се обърква хубаво.

Ако рибата е във зехтин, се използва и той. Овкусява се със зехтин и оцет.

Хлябът се нарязва на малки кубчета, обърква се с малко зехтин и с изпича да стане хрупкав. На всяка чиния се слагат по 7- 8 от кубчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Често си правя салати с крутони, само че аз ги запържвам :)
01.04.2016 18:06
1
Покажи всички подкоментари