събота, 20 септември

Родопски клин

Публикувана от:
Видяно: 17 744 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Баници
Рецепта за Родопски клин
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол
  • вода
  • оцет - 1 ч.л.
  • ориз - 200 - 300 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 - 4 броя
  • масло - 120 г
  • прясно мляко - около 120 мл

Приготвяне на Родопски клин

От брашното, солта, вода и капки оцет замесете тесто, от което трябва да разточите 2 кори. Рецептата може да стане и с готови кори.

Сварете ориза с малко мазнина и сол. Смесете го със сиренето, млякото, яйцата и половината масло. Овкусете със сол.

В намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко.

Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло.

Изпечете родопския клин на умерена фурна до апетитен загар.

3.8 от 15 Гласа

Отзиви (1)

  • 4
    0
    Отговор
    gotina.mama
    gotina.mama

    2013-11-01, Оценка 2 от 5 за Родопски клин

    Всичко в рецептата е вярно,с изключение че се пече върху печка на дърва,иначе във фурна няма да усетите истинския вкус на клина или на пататника!!!

Домашна и уникална рецепта за Родопски клин. Доволен ли си от това, което намери? Виж останалите специалитети за Родопски клин. Вкусни рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Родопски клин в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.