Лучена яхния с кюфтета

01/04/2016
Мария Георгиева
отМария ГеоргиеваЧирак5310053
"Не винаги е задължително за приготвите някаква завъртяна манджа, за да хапнете вкусно. Понякога бабините рецепти са най-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 417
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кайма - 750 г
  • ориз - 1 1/2 к.ч.
  • лук - 10 - 15 гл.
  • олио
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • домати
  • универсална подправка - 1 - 2 с.л. 10 зеленчука
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци. Омесваме каймата с изчистения и измит ориз и черният пипер.

Оформяме кюфтета, колкото малка глава лук, от сместа, като се топят ръцете в оцет и вода.

В тенджера слагаме олио и 1 ч.ч. вода да се загрее и изсипваме лука да се задуши с малко сол.

Прибавят се 1-2 с.л. брашно, обърква се и се прибавя червеният пипер. Залива се с вода.

След като заври, се пускат кюфтетата, оваляни в брашно. Ври, докато уври ориза и се прибавят доматите.

Слагаме подправката 10 зеленчука, посоляваме на вкус и черен пипер.

Размива се брашно и се прибавя към яхнията, за да се посгъсти.
Прибавяме магданоза - 5 мин. и се снема от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар