Агнешко с лапад в плик

01/04/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 500 - 600 г без кост
  • зелен лук - 4 връзки
  • лапад - 600 - 700 г
  • девесил - 4 - 5 стръка пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • мас - 2 с.л. разтопена
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се маринова, като се намазва хубаво с разтопените мас и масло, може и само с масло, но от маста става много крехко. Към разтопената мазнина, с която мажем агнешкото, предварително се добавят брашното, черният и червеният пипер.

Така маринованото агнешко заравяме в нарязания зелен лук, лапад и гьозум, покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа, но ако нямаме възможност - поне за 5- 6 часа.

След като сме мариновали агнешкото, така, както са всички съставки, ги прехвърляме в плик за печене, налива се 1/2 ч.ч. вода и пликът се връзва по-нагоре.

Надупчва се с губерка на три- четири места, поставя се в тава и се пече на 150- 160 градуса с вентилатор за 3 часа. След това се вади от плика и се пече още 15- 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!