Агнешко с лапад в плик

01/04/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634901
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо791
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се маринова, като се намазва хубаво с разтопените мас и масло, може и само с масло, но от маста става много крехко. Към разтопената мазнина, с която мажем агнешкото, предварително се добавят брашното, черният и червеният пипер.

Така маринованото агнешко заравяме в нарязания зелен лук, лапад и гьозум, покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа, но ако нямаме възможност - поне за 5- 6 часа.

След като сме мариновали агнешкото, така, както са всички съставки, ги прехвърляме в плик за печене, налива се 1/2 ч.ч. вода и пликът се връзва по-нагоре.

Надупчва се с губерка на три- четири места, поставя се в тава и се пече на 150- 160 градуса с вентилатор за 3 часа. След това се вади от плика и се пече още 15- 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар