Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа от свински джолан със спанак

Супа от свински джолан със спанак

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Супа от свински джолан със спанак
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
01/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Една супа трябва не само да пълни стомаха, но и да топли душата, а тази изпълнява отлично и двете условия"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 400 г обезкостен
  • лук - 1 гл. кромид
  • моркови - 1 среден
  • чесън - 2 - 3 скилитки
  • спанак - 500 г
  • фиде - 3 шепи
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 20 - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни кубчета и се запържва леко. Долива се топла вода и се оставя да се задуши до омекване.

В тиган се запържват лукът, морковът и чесънът, нарязани на ситно. Добавя се сол, риган, черен пипер, къри, вегета и 1 с.л брашно.

Долива се малко от бульона на месото и сместа се оставя за 2-3 минути

да поври, след което се изсипва при месото, като се долива още топла вода.

Добавя се нарязаният спанак на едро и фидето. След около 30 минути супата е готова. Маха се от котлона и се прави застройка - яйцата се разбиват хубаво и към тях се добавя киселото мляко.

Посолява се леко и се темперира с част от бульона на супата. Изсипва се при нея на тънка струя и се разбърква бързо, за да не се пресече.

Накрая се добавя и маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: