Картофени палачинки с пресен лук

03/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Защото палачинките не са само с яйца и не са само сладки, нали знаете "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и настъргваме картофите. Нарязваме почистените лук и чесън на дребно.

В купа разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко, брашното, бакпулвера, сол и черен пипер, разбъркваме. Към полученото рядко тесто добавяме настърганите картофи, лука и чесъна, оставяме да почине за 10 минути.

Тестото трябва да е малко по-гъсто от това за нормалните палачинки, ако има нужда, долавяме още брашно или мляко.

С помощта на черпак изсипваме тестото в тиган, в който сме сипали олио за пържене. Пържим палачинките от двете страни, докато станат златисти на среден огън.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Никога не бях правила палачинки със сурови картофи.Харесаха ми,станаха много вкусни
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв