Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки ръжени хлебчета

Малки ръжени хлебчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
02/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче, суха
  • вода - 250 мл, топла
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ръжено брашно - 200 г
  • брашно - 250 г бяло
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме маята заедно със захарта, 2 с.л. бяла брашно и водата, разбъркваме и изчакваме 10 минути.

Добавяме солта, оцета, олиото и брашната, омесваме тесто, което лепне по ръцете. Слагаме го в намаслена купа и оставяме да втаса за 30-40 минути. Премесваме го и оставяме за още 40 минути да втаса втори път.

От тестото оформяме малки хлебчета, които редим в тава, застлана с хартия за печене, и оставяме да втасат за 15 минути.

Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много са вкусни и диетични.Миришат на истински хляб
02.04.2016 20:44