Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пържени Филийки»Пържени филийки с царевична панировка без яйца и мляко

Пържени филийки с царевична панировка без яйца и мляко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пържени филийки с царевична панировка без яйца и мляко
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
02/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Ако искате да опитате тези разкошни пържени филийки, ще трябва да си ги приготвите сами - от нашите няма да ви дадем"

Необходими Продукти

  • хляб - 3 бр. от по - широк хляб
  • царевично брашно - 2 с.л. с връх
  • пшенично брашно - 3 с.л. с връх тип 450
  • сол - една щипка
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • вода - 1 и 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме сухите съставки - царевичното и пшениченото брашно с щипка сол и една к.л. бакпулвер. Смесваме добре и към тях постепенно наливаме водата и с непрекъснато разбъркване приготвяме течно тесто.

Трябва де е с гъстота като палачинково тесто и затова по преценка може да ръснем още брашно или да долеем вода.

Филийките хляб изрязваме с ринг в кръгли форми. Трябва да са без корите. Топваме филийките в панировката и изпържваме от двете страни.

Поднасяме за закуска или може да използваме като канапе към някое ястие.

Корите от филийките може да нарежем на хапки и да изпържим също с приготвена панировка (половин доза). Панираните корички са идеални за добавка към салата от марулка .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: