Пълнени чушки с нахут

03/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"На вашето внимание предлагаме тази рецепта за пълнени чушки с нахут, която е особено актуална по време на пости "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 110
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки – 8 бр. червени, печени, белени или консервирани
  • нахут – 1 ч.ч., от консерва
  • картофи – 3 бр., средно големи, сварени
  • тахан – 2 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • лук – 1 глава
  • чубрица – 2 ч.л.
  • магданоз – 2 с.л., ситно нарязан
  • олио – 1 к.ч.
  • домати – 2 бр.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • оризово брашно – за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме отцедения нахут и сварените картофи в подходящ съд и ги смачкваме с вилица, прибавяме тахана, солта, нарязания на дребно лук, магданоза, черния пипер, чубрицата и разбъркваме всичко много добре. Оставяме сместа да поема ароматите в хладилника за 2 часа.

С приготвената смес пълним чушките и ги редим в намаслена тава, поръсена с оризово брашно, посипваме ги с олио и настърганите предварително домати.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Севираме студени или топли по избор.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар