Пълнени чушки с нахут

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пълнени чушки с нахут
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
03/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"На вашето внимание предлагаме тази рецепта за пълнени чушки с нахут, която е особено актуална по време на пости"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. червени, печени, белени или консервирани
  • нахут - 1 ч.ч., от консерва
  • картофи - 3 бр., средно големи, сварени
  • тахан - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 2 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л., ситно нарязан
  • олио - 1 к.ч.
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • оризово брашно - за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме отцедения нахут и сварените картофи в подходящ съд и ги смачкваме с вилица, прибавяме тахана, солта, нарязания на дребно лук, магданоза, черния пипер, чубрицата и разбъркваме всичко много добре. Оставяме сместа да поема ароматите в хладилника за 2 часа.

С приготвената смес пълним чушките и ги редим в намаслена тава, поръсена с оризово брашно, посипваме ги с олио и настърганите предварително домати.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Севираме студени или топли по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: