Пухкави сиренки

03/04/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Веднъж завинаги забравете за кроасани, кифли, вафли и други закуски от магазина и се обърнете към богатата ни колекция от рецепти за закуски. Един от бисерите в нея е това предложение за пухкави сиренки."
Приготвяне55 мин.
Готвене50 мин.
Общо105 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 538
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • сметсна - 200 г заквасена, на стайна температура
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 20 г прясна
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 150 г краве
  • белтък - 1 бр.
  • олио - за намазване
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята и захарта в него, оставете да шупне за 10-15 минути на топло.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него сипете яйцето, олиото и вече шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте от сметаната. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.

Разделете тестото на осем еднакви топки. Оставете тестото да почине за 10 минути. В това време направете пълнежа, като смесите натрошеното сирене с белтъка. Разточете всяка топка тесто на тънка кора, намажете с олио и разпределете плънката.

Загърнете леко краищата на кората и после навийте на руло. Подредете сиренките в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние между тях и оставете да втасат на топло за около един час.

Разбийте жълтъка с 1 с.л. вода и намажете сиренките, после поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар